پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

نكاتي درباره دوربين مداربسته

نكاتي درباره دوربين مداربسته

 

آيا دوربين مداربسته بدون برق هم كار مي كند؟

در طي ساليان اخير نصب سيستم هاي نظارتي در اماكن و فضاهاي مختلف، با اهداف و انگيزه هاي مختلفي صورت گرفته است. محافظت از خانه، دارايي و اموالمان يكي از اولويت هاي ما در زندگي به شمار رفته كه به صورتي مداوم در راستاي ايجاد آن تلاش نموده ايم. همچنين با پيشرفت روز افزون تكنولوژي، راه حل هايي زيادي در جهت ايجاد امنيت در مقابل ما قرار گرفته است كه از جمله آن ها مي توان به نصب و بهره گيري از دوربين هاي مدار بسته اشاره كرد. يكي از مهم ترين وظايف دوربين مداربسته، نظارتي جامع و مستمر مي باشد كه كنترل و نظارت محيط را به خوبي در اختيار كاربر قرار مي دهد. با اين حال زماني كه بحث خريد دوربين مداربسته جهت ايجاد يك پروژه نظارتي به ميان مي آيد و با توجه به كارايي و موقعيتي كه قرار است دوربين ها نصب و راه اندازي شوند، سوالات متداولي مطرح مي شود كه از جمله آن ها مي توان به كاركرد دوربين مدار بسته در هنگام قطعي برق اشاره كرد. آيا دوربين مدار بسته بدون برق هم مي تواند كار كند؟ در واقع اين سوالي است كه در اين مقاله قصد داريم تا پاسخ آن را به شما بدهيم. همراه ما باشيد.

اطلاعاتي مختصر از نحوه كاركرد دوربين مدار بسته

پيش از آن كه به پاسخ سوال مطرح شده بپردازيم، لازم است بدانيم كه دوربين مداربسته همانند ساير دستگاه هاي الكتريكي، براي كار كردن نياز به يك منبع انرژي دارد. عموما دوربين هاي مداربسته جهت برقراري ارتباط از دو نوع كابل بهره مي برند، كه به واسطه يكي از آن ها به برق شهر متصل شده و انرژي (برق) خود را دريافت مي كنند و به واسطه كابل ديگر كه به سمت دستگاه ضبط تصوير هدايت مي شود، امكان انتقال داده ها ميسر مي شود. البته در اينجا ذكر اين نكته بديهي مي باشد كه در برخي از دوربين هاي آنالوگ توسط منبع تغذيه POC و در دوربين هاي تحت شبكه به واسطه منبع تغذيه POE، انتقال داده هاي تصويري و برق به صورت همزمان توسط يك كابل صورت مي پذيرد. گفتني است جهت اين كه دوربين مدار بسته AHD و IP، بتواند تصاوير را به صورت درست ثبت و ضبط نمايد، هم دستگاه ضبط كننده تصاوير آن ها و هم خود دوربين ها بايستي از انرژي برق بهره مند باشند. با قطع برق به هر دلايلي برقراري ارتباط دوربين مدار بسته با دستگاه هاي ضبط كننده تصوير و سرور از بين رفته و كاركرد دوربين به طور كامل مختل مي شود.

آيا دوربين هاي نظارتي مي توانند بدون برق هم كار كنند؟

پس از خاموش شدن برق، دوربين هاي امنيتي كه منبع تغذيه آن ها از نوع آداپتور مي باشد، متوقف شده و از كار مي افتند، به دليل آن كه اين همان چيزي است كه سبب مي شود اين دوربين هاي مداربسته كار كنند. اما در هنگام قطع برق چگونه بايد اين مشكل را حل و فصل نماييم؟ در نظر بسياري از مردم، در زماني كه برق وجود ندارد كاركرد اين دستگاه ها غير ممكن است، كه در برخي از موارد ممكن است چنين باشد، اما در مواردي ديگر، راه كارها و دوربين مداربسته هايي وجود دارند كه بدون برق نيز مي توانند وظيفه نظارتي خود را پيش ببرند. در واقع اين امر كاملا بسته به نوع سيستم امنيتي مي باشد كه شما در پروژه نظارتي خود به كار گرفته ايد. حال مي خواهيم با ارائه چند راهكار شما را در نظارتي مستمر و شبانه روزي به واسطه دوربين هاي مداربسته تان راهنمايي كنيم.

استفاده از دوربين مداربسته بي سيمي كه در خود باتري دارد

اگر به دنبال خريد دوربين مداربسته اي مي باشيد كه بدون نياز به برق كار كند، دوربين هاي بي سيم و تحت شبكه اي كه منبع انرژي آن ها باتري مي باشد مي تواند گزينه مناسبي براي شما قلمداد شود. با اين تفاصيل در هنگامي كه برق برود، شما همچنان مي توانيد از دوربين مدار بسته تحت شبكه خود استفاده نماييد و تا زماني كه باتري آن خالي نشده و نياز به شارژ مجدد نداشته باشد، مي تواند به خوبي برايتان كار كند. در واقع دوربين مدار بسته بي سيم شما از لحاظ نياز اتصال به رسيور و منبع انرژي، به هيچ گونه سيمي احتياج نخواهد داشت. باتري هاي پشتيباني كه در اين نوع دوربين ها به كار گرفته مي شود، از نوع ليتيوم يون بوده كه به صورتي هميشگي در خود مقداري برق ذخيره نگه مي دارد. اين دوربين ها عمدتا داراي سيستم ضبط تصاوير بر روي يك يا دو عدد Micro SD مي باشند كه اين كارت ها درونِ خود دوربين جاي داده مي شود و مدت زماني كه آن ها قادرند تصاوير را بر روي اين حافظه هاي جانبي ثبت و ضبط نمايند، كاملا بستگي به ظرفيت باتري و ميزان حجم حافظه ذخيره سازي دارد كه از آن پشتيباني مي كنند.

نصب دوربين مداربسته

استفاده از باتري پشتيبان يو پي اس (UPS)

به عنوان يكي از راه كارهاي موجود در هنگام قطعي برق، مي توان به استفاده از باتري هاي پشتيبان و UPS ها در جهت راه اندازي مجدد دوربين هاي مدار بسته اشاره كرد. UPS ها در واقع سيستم هاي تغذيه الكترونيكي مي باشند كه از اجزاي مختلفي تشكيل شده اند و وظايف اصلي آن ها تامين بدون وقفه توان مورد نياز دستگاه هاي مصرف كننده مي باشد. اين نوع سيستم در بين برق شبكه و مصرف كننده ها قرار گرفته و علاوه بر تنظيم و تثبيت ولتاژ شبكه، از نفوذ اختلالات و نوسانات شبكه به تجهيزات حساس جلوگيري به عمل مي آورد. همچنين توان مورد نياز تجهيزاتي از قبيل سيستم هاي كامپيوتري و يا سيستم هاي مدار بسته كه تاثير پذيري بيش تري از نوسانات را دارا مي باشند، به وسيله ي انرژي ذخيره شده در باتري ها تامين مي كند.
از طرفي بايستي در نظر داشت كه با افزايش هزينه تجهيزات سخت افزاري و نرم افزاري، استفاده از سيستم هاي برق اضطراري UPS به امري كاملا اجتناب ناپذير بدل گشته است و امروزه از جايگاه ويژه اي برخوردار است. مي توان گفت كه فرقي نمي كند كه سيستم مداربسته اي كه جهت پروژه نظارتي خود استفاده كرده ايد از نوع آنالوگ و يا تحت شبكه باشد. در هر صورت به واسطه ي باتري هاي پشتيبان UPS قادر خواهيد بود كه در هنگام قطعي برق، برق اضطراري را به دوربين هاي مداربسته خود انتقال دهيد. لازم به ذكر است كه اگر قصد استفاده از اين باتري هاي پشتيبان براي مجموعه اي از سيستم هاي امنيتي خود را داريد (دستگاه ضبط كننده تصوير، مانيتور، روتر، دوربين مداربسته Turbo HD) بهتر است از UPS هاي چند كاناله استفاده نماييد. اين امر باعث مي شود صرفه جويي قابل توجهي در وقت و زمان كابل هاي طولاني صورت پذيرد.

استفاده از ژنراتور برق

يكي ديگر از بهترين گزينه هاي روي ميز، مي تواند استفاده از ژنراتورهاي آماده به كاري باشد كه دوربين هاي امنيتي شما را با وجود قطع برق مجددا راه اندازي نمايد. در بعضي از پروژه هاي نظارتي كه تعداد دوربين هاي مداربسته شما بيش از اندازه مي باشد، مجاب هستيد كه جهت تامين نظارتي شبانه روزي و مداوم، متقابلا باتري هاي پشتيبان بيش تري تهيه و به كار بگيريد كه اين مشكل باعث ايجاد هزينه اي گزاف در جهت تامين برق اضطراري شما مي شود. همچنين از طرفي ديگر باتري هاي UPS نيز از عمر نسبتا محدودي برخوردار بوده و بعد از مدتي خود به خود فاسد مي شوند و از كار مي افتند. در اين زمان است كه وجود تمامي اين مشكلات، افراد را به استفاده از يك ژنراتور سوق مي دهد. توجه داشته باشيد كه اين ژنراتورها بايستي به صورتي هوشمند در مدار برق قرار بگيرند تا در زمان قطعي برق به صورت كاملا اتوماتيك روشن شده و برق دوربين مدار بسته را تامين نمايند.

پشتيباني هايك ويژن       

استفاده از پنل هاي خورشيدي

به كارگيري از اين تكنولوژي مدرن راه حلي ديگر است كه مي توان به منزله برقراري و تامين انرژي دوربين هاي خود در زمان قطعي برق، از آن به نحو احسن بهره برد. شما مي توانيد با تحليل و همچنين ارزيابي ابعاد پروژه خود، در جهت راه اندازي اين نوع از سيستم هاي برق رساني اضطراري اقدام به عمل آوريد. با توجه به مزاياي اين نوع انرژي، پنل هاي خورشيدي را مي توان جزو گزينه هاي ايده آل و كاملا عاقلانه تلقي كرد، با اين اوصاف كه هزينه بالاي راه اندازي اين نوع سيستم ها را بايد در نظر گرفت.
دوربين هايي كه انرژي خود را از اين نوع سيستم دريافت مي كنند (به صورت پيش فرض و يا در زمان اضطراري)، نياز به يك باتري جهت ذخيره سازي انرژي و يك پنل خورشيدي به منظور شارژ نمودن باتري را در خود مي بينند. شما مي توانيد با خريد پنل هاي خورشيدي به صورت جداگانه آن ها را به راحتي با دوربين هاي مداربسته خود تنظيم نماييد. استفاده از دوربين مداربسته با انرژي خورشيدي گزينه اي مي باشد كه پيش بيني مي شود در آينده اي نه چندان دور، به ميزان قابل توجهي مورد استفاده قرار گيرد، چرا كه استفاده از انرژي خورشيدي روز به روز در حال افزايش است. شهرنت در اپليكيشن شهرنت شما

آيا دوربين مدار بسته بدون اينترنت هم كار مي كند؟

 

دوربين مدار بسته امروزه جزو سيستم هايي به شمار مي رود كه شاهد پيشرفت روز افزون تكنولوژي در آن مي باشيم. از اين رو طبيعي است كه سوالات بسياري در هنگام خريد و تهيه اين نوع محصولات در ذهن كاربران پديدار شود. تنوع و پيچيدگي در نوع كاركرد و همچنين عملكرد اين سيستم هاي نظارتي به گونه اي بوده كه در صورت نداشتن اطلاعات كافي، شما را از خريد كالاي مد نظرتان دور مي نمايد. در طي ساليان اخير يكي از سوالات رايج و متداولي كه در هنگام خريد دوربين مدار بسته از جانب مصرف كنندگان مطرح شده است، در حوضه كاركرد و ثبت و ضبط تصاوير آنان، به واسطه ي اتصال به اينترنت بوده است. آيا دوربين مدار بسته بدون اينترنت هم مي تواند كار كند؟ جواب اين سوال كاملا واضح و روشن است، بله.
در باور عموم شايد اينطور به نظر برسد كه راه اندازي و نصب دوربين مدار بسته بدون اينترنت غير ممكن است اما اغلب دوربين هاي مداربسته امكان مشاهده و ضبط تصاوير را بدون اتصال به اينترنت مي توانند براي شما فراهم آورند. در واقع انتخاب با شما مي باشد كه بخواهيد كارايي دوربين مداربسته خود را به چه مواردي محدود نماييد. همراه ما باشيد تا به صورت دقيق تر به بررسي اين مسئله بپردازيم.

دسته بندي دوربين هاي مدار بسته از لحاظ كاركرد بر حسب تكنولوژي

دوربين هاي امنيتي با وجود انواع و اقسام مختلفي كه دارند، قابليت ها و امكانات متفاوتي را در اختيار شما قرار مي دهند. به طور كل سيستم هاي نظارتي در دو شاخه اصلي دوربين هاي آنالوگ و دوربين هاي تحت شبكه (IP) دسته بندي مي شوند. تمامي دوربين هايي كه در زير شاخه اين دو فناوري جاي گرفته اند امكان ضبط و مشاهده تصاوير را به واسطه اينترنت و يا بدون اتصال به آن فراهم مي سازند. تنها مسئله اي كه در اين ميان مي بايست به آن توجه شود، اين است كه اتصال دستگاه ها و تجهيزات در سيستم هاي آنالوگ و همچنين تحت شبكه، چگونه بايد انجام پذيرد كه ثبت تصاوير بدون اتصال به اينترنت مهيا شود. در ادامه چگونگي كاركرد اين دو سيستم مدار بسته را بدون اتصال به اينترنت بررسي خواهيم كرد.

دوربين مداربسته تي وي تي 

نحوه نصب دوربين مدار بسته بدون اينترنت در بستر آنالوگ و ضبط كننده هاي XVR/DVR

دوربين هاي امنيتي كه همگام با تكنولوژي آنالوگ طراحي و به بازار عرضه شدند را مي توان از سري دوربين هاي اوليه در حوزه نظارت تصويري به شمار آورد. با گذشت زمان، به منظور ارتقا كيفي اين نوع سيستم ها و همچنين رقابت با سيستم هاي مدار بسته تحت شبكه، بسياري از كمپاني هاي مطرح روي به نوآوري و خلاقيت هاي شگرفي آوردند كه نواقص پيشين اين سيستم ها (آنالوگ) را برطرف نمايند. از اين رو راه كارها و خلاقيت هاي ارائه شده منجر به خلق تكنولوژي هايي همچون AHD ، HDTVI و HDCVI در سيستم هاي آنالوگ گرديد.

در اغلب سيستم هاي مدار بسته آنالوگ، با اتصال 2 كابل مجزا مي توانيد در جهت راه اندازي آن ها اقدام به عمل آوريد. كابل اول كه به عنوان كابل تصوير مي باشد، وظيفه انتقال تصوير دوربين مدار بسته را به XVR/DVR داشته و مي تواند از نوع RG6، RG11، RG59 و يا 2/5C2V باشد. كابل دومي كه بايد از محل نصب XVR/DVR به سمت دوربين مداربسته AHD شما كشيده شود، كابل برق مي باشد. البته لازم به ذكر است كه برخي از دوربين هاي مدار بسته پيشرفته آنالوگ كه از درگاه POC پشتيباني مي كنند، انتقال برق و تصاوير را به صورت يكجا انجام مي دهند. حال مي توانيد با برقراري ارتباط اين دو كابل و همچنين اتصال كابل HDMI و يا VGA از دستگاه ضبط كننده به نمايشگر، سيستم دوربين مدار بسته بدون اينترنت خود را راه اندازي و تنظيم نماييد.

اگر قصد ثبت تصاوير خود را بر روي دستگاه هاي ضبط كننده XVR/DVR نداريد و تنها مي خواهيد تصاويري زنده از محيط خود در اختيار داشته باشيد، مي توانيد به راحتي تنها با سيم كشي و اتصال كابل تصوير به نمايشگر (يا لپ تاپ خود) و همچنين با تامين برق دوربين مدار بسته، دوربين نظارتي خود را راه اندازي كنيد و شاهد تصاوير زنده و 24 ساعته آن باشيد.

نحوه نصب دوربين مدار بسته بدون اينترنت در بستر تحت شبكه و ضبط كننده هاي XVR/NVR

دوربين مدار بسته تحت شبكه يا IP، نوع ديگر و همچنين نسل جديدتر سيستم هاي مداربسته نظارتي به شمار مي روند. پايه و اساس كار اين نوع سيستم، اتصال دوربين مداربسته و ضبط كننده هاي آن ها (XVR/NVR) به شبكه هاي اينترنتي مي باشد. اما جاي هيچ گونه نگراني نيست. زيرا به راحتي مي توانيد از اين نوع دوربين مدار بسته بدون اينترنت بهره ببريد و در جهت مشاهده و ثبت تصاوير اقدام كنيد. تغذيه برق دوربين هاي تحت شبكه و همچنين انتقال اطلاعات ويدئويي آن ها، تنها به واسطه يك كابل شبكه صورت مي گيرد كه مي تواند از نوع CAT6 ، CAT5E و يا CAT5 باشد. از اين رو سيم كشي در سيستم هاي مدار بسته تحت شبكه نسبت به سيستم هاي مدار بسته آنالوگ، صرفه جويي زيادي را در زمان و هزينه براي شما به ارمغان مي آورد.
اگر قصد داريد سيستم مداربسته تحت شبكه خود را به صورتي راه اندازي كنيد كه بدون اتصال به اينترنت تصاوير دوربين خود را مشاهده و ثبت نماييد، راه سختي در پيش نداريد. شما علاوه بر دوربين مدار بسته IP خود به تجهيزاتي اعم از يك سوئيچ شبكه، ضبط كننده تصوير XVR/NVR و يك نمايشگر نياز پيدا خواهيد كرد. لازم به ذكر است كه سوئيچ شبكه دستگاهي مي باشد كه نقش انشعاب دهنده را ايفا مي كند و لازمه پروژه هاي نظارتي مي باشد كه در آن ها بيش از دو دوربين مداربسته تحت شبكه استفاده شده است. همچنين اين دستگاه به عنوان انژكتور POE و يا منبع تغذيه دوربين هاي مداربسته نيز عمل مي كند.
به منظور انتقال تصاوير دوربين مداربسته IP به دستگاه ضبط كننده تصاوير، در وحله اول بايستي از هر دوربين يك كابل شبكه به دستگاه سوئيچ شبكه كشيده شود و پس از آن يك كابل به ضبط كننده XVR/NVR متصل گردد. پس از آن به راحتي مي توانيد همانند سيستم هاي آنالوگ تنها با متصل نمودن دستگاه ضبط كننده با كابل هاي VGA و يا HDMI به نمايشگر خود، علاوه بر ثبت تصاوير توسط دستگاه NVR، به تماشاي تصاوير دوربين مداربسته (بدون اينترنت) بپردازيد.

قيمت دوربين مداربسته

لازم است بدانيد:
در صورت نياز به اينترنت ملزم به استفاده از دستگاهي به نام Router مي باشيد. روتر ها وظيفه ارسال بسته هاي داده اي موجود در شبكه را به مقصد مناسب دارند، كه در نهايت با اين كار، امكان اتصال دستگاه ها به اينترنت را مهيا مي سازند. حضور اين سيستم جهت برقراري ارتباط بين دستگاه هاي موجود در شبكه شما، امري ضروري به حساب مي آيد. به اين وسيله، Router امكان و اجازه انتقال داده ها به جاهاي مختلف، كه توسط مودم و دستگاه هاي شما انجام مي پذيرد را مي دهد.

دوربين مداربسته سيم كارتي

مي توان گفت كه استفاده و بهره بري از دوربين مداربسته سيم كارتي، روشي ديگر است كه مي تواند شما را در ثبت تصاوير (بدون مشاهده زنده) در صورت نبود اينترنت سيم كارت همراهي كند. علاوه بر استفاده از اين محصولات به جاي دوربين مداربسته آنالوگ و تحت شبكه مي توانيد امكانات و مزاياي زيادي را براي خود به ارمغان آوريد. اين نوع از دوربين ها با كمك شبكه تلفن همراه (توسط انتقال سيگنال هاي ويدئويي) به تجهيزاتي همچون گوشي موبايل هوشمند، لپ تاپ ها و كامپيوتر هاي خانگي مي پردازند. استفاده از سيم كارت در اين نوع دوربين مدار بسته تنها جهت مشاهده تصاوير به صورت زنده است و در صورت عدم وجود اينترنت با كمك اين سامانه ها مي توانيد تصاوير را به صورت آفلاين بر روي Micro SD ذخيره سازي كنيد.
در دوربين مداربسته سيم كارتي دو اسلات به منظور قرار گيري كارت حافظه و همچنين جاي گذاري سيم كارت در نظر گرفته شده است. شما مي توانيد با قرار دادن سيم كارت در درون دوربين مدار بسته و همگام سازي گوشي هوشمند خود با آن، دستگاه را روشن و راه اندازي نماييد. اين دوربين با ارسال سيگنال هاي ويدئويي به ايستگاه هاي نظارتي، تصاوير را از طريق نرم افزار هاي انحصاري دوربين در زمان وجود اينترنت، به گوشي هوشمند شما ارسال مي كند.

مقايسه دوربين مدار بسته بدون اينترنت با دوربين هاي كه به اينترنت دسترسي دارند

امروزه تجهيزات نظارتي همچون دوربين مدار بسته بدون اينترنت مي تواند به عملكرد از پيش تعريف شده خود به خوبي عمل كند. اما در اين ميان استفاده از دوربين ها و در كل سيستم هايي كه مرسوم به اتصال اينترنت مي باشند، بسيار محبوب و كاربردي تر هستند. با اين تفاصيل نمي توان مقايسه صحيح و يا دقيقي در اين زمينه انجام داد. زيرا شرايط هر محيطي كه به منظور راه اندازي يك پروژه نظارتي در نظر گرفته مي شود، خاص آن محيط مي باشد و گاها پيش مي آيد كه در آن مكان از دوربين مدار بسته بدون اينترنت استفاده شود.
به طور كل با اتصال به اينترنت مي توانيد چه از راه دور و يا به صورت محلي به دوربين مدار بسته Turbo HD خود دسترسي پيدا كنيد. در حقيقت بدون توجه و در نظر گرفتن موقعيت مكاني كه در آن قرار داريد (در سفر و يا محل كار خود) ، فيلم هاي زنده دوربين مداربسته را بر روي گوشي موبايل خود تماشا و به راحتي به آن ها دسترسي داشته باشيد. از ديگر مزيت هاي اتصال به اينترنت مي توان به اطلاع و اعلان هشدار هايي اشاره داشت كه توسط لنز دوربين مدار بسته مشاهده و به صورت كاملا مستقيم با كمك شبكه جهاني به گوشي هوشمند شما ارسال مي شود. همچنين مي توانيد جهت ذخيره سازي فايل ها و ويدئو هاي گرفته شده از فضاي ابري به بهترين شكل ممكن استفاده كنيد كه اين امر مي تواند يكي از مقرون به صرفه ترين روش ها جهت ذخيره سازي فيلم هاي دوربين مدار بسته شما تلقي شود.
البته نبايد از اين مهم غافل شد كه با استفاده از دوربين مدار بسته سيم كارتي نيز مي توانيد بدون اتصال به اينترنت به فيلم هاي خود دسترسي پيدا كنيد. از طرفي ديگر تنها راه پيش رو جهت نمايش تصاوير دوربين مدار بسته بر روي گوشي همراه شما، از طريق اينترنت مي باشد. نا گفته نماند كه يكي از معايب دوربين مدار بسته سيم كارتي و وايرلس، محدوديت مكاني و مسافتي دستگاه از مودم مي باشد. هر كدام از دوربين هاي مداربسته بي سيم از ميزان متفاوتي مسافت پشتيباني كرده و قادرند تا يك شعاع مشخص انتقال تصاوير را بر روي گوشي هوشمند شما با كمك اينترنت ممكن سازند.

سخن پاياني

لزوم استفاده از دوربين مدار بسته به هر نحوي، در جوامعي كه امروزه شاهد انواع رخدادها و جنايت ها در آن مي باشيم، به امري اجتناب ناپذير تبديل شده است، از اين جهت كه سيستم هاي امنيتي به عنوان يكي از مهم ترين تجهيزات دنياي امروزي در راستاي تامين امنيت توسط شركت هاي پيشرفته معرفي شده اند. از طرفي با رشد تكنولوژي هاي موجود در اين محصولات، افراد در محافظت از اموال و دارايي شان نسبت به زمان هاي قبل چالش هاي كمتري را در پيش رو دارند. استفاده از دوربين مدار بسته بدون اينترنت يا همراه با آن، تنها به خواسته شما بستگي دارد. به كار گيري هر كدام از اين روش ها منطبق با سبك، سنگين كردن پروژه نظارتي شما صورت مي گيرد. شما بايستي تمامي جوانب و احتمالات را در نظر بگيريد تا بر حسب نيازتان به بهترين روش نظارتي در محيط خود دست پيدا كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.