تحصیل در کانادا چگونه است؟
بسیاری از دانشجویان با دلایل گوناگون این روزها به فکر مهاجرت تحصیلی هستند. اما باید توجه داشت که کشور مقصد، دانشگاه و نوع اپلای تحصیلی میتوانند انتخابهای تاثیرگذاری باشند. تحصیل در کانادا آرزو و رویای خیلی از دانشجویان و حتی دانش آموزان است که با توجه به سطح علمی بالا و شهریهی دانشگاههای این کشور، به نظر دست نیافتنی میرسد اما اگر از راه و روش درست مراحل را پیش ببرید، مهاجرت تحصیلی به کانادا، تبدیل به یک رویای صادقه میشود. اگر میخواهید مسیر پر پیچ و خم تحصیل در کانادا را شروع کنید، در ادامه با ما همراه باشید.
آشنایی با کشور کانادا
کانادا کشوری در قارهی آمریکاست که با توجه به شرایطی که در اختیار مهاجران قرار داده، تبدیل به یک گزینهی مناسب و محبوب شده تا بسیاری تلاش کنند به روشهای مختلف، اقامت دائم و حتی موقت این کشور را اخذ کنند. شرایط ویژه و بسیار خوب فرهنگی، اقتصادی، آب و هوایی و البته سیاسی کانادا، و سطح بالای علمی دانشگاهها باعث شده تا افراد زیادی در مقاطع مختلف، برای تحصیل در کانادا هدف گذاری کنند.
بهترین کشورها برای تحصیل
اگر بخواهیم کشورها را بر اساس مزیتهایی که برای دانشجویان ایرانی دارند رتبهبندی کنیم، با توجه به معیارهای اقتصادی، علمی و فرهنگی، لیست ما با لیستی که شامل بهترین مقاصد جهان برای تحصیل باشد متفاوت خواهد بود. در ادامه به بررسی مزایای چند کشور که پذیرای دانشجویان بین المللی هستند، میپردازیم؛
آمریکا
دانشگاههای آمریکا هم از نظر تعداد دانشجویان بینالمللی و هم سطح علمی آنها، رتبهی اول را در جهان دارد اما نسبت به امکاناتی که ارائه میکند، هزینههای زیادی برای دریافت ویزای تحصیلی آن وجود دارد که همین مسئله آمریکا را از لیست اولویتهای بسیاری از ایرانیان، خارج میکند.
پرتغال
پرتغال درست در مقابل آمریکا قرار دارد و بر خلاف سطح آموزشی، مزایا و تسهیلات مناسبی را در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهد تا فشار اقتصادی کمتری را تحمل کنند؛ عدم نیاز به مدرک زبان و امکان دریافت ویزای همراه، از دیگری مواردی است که پرتغال را به یک مقصد خوب برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است.
استرالیا
استرالیا هم از کشورهایی است که میزبان خوبی برای دانشجویان بین المللی و ایرانی میباشد. آب و هوای بی نظیر و طبیعت دلنشین این کشور، ارائهی بورسیههای تحصیلی گوناگون و رتبهی جهانی قابل قبول بسیاری از دانشگاههای استرالیایی، باعث شده تا تحصیل در استرالیا گزینهی جذابی به نظر برسد.
ایتالیا
این کشور با خدود ???? دانشجوی ایرانی تبار، از محبوبترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان به نظر میرسد. اپلای تحصیلی ایتالیا به سرمایهی زیادی نیاز ندارد؛ چرا که این کشور تسهیلا و وامهای دانشجویی مختلفی ارائه میدهد تا با دغدغهی مالی کمتری در آنجا تحصیل کنید؛ جالب است بدانید ایتالیا ابداع کنندهی بسیاری از روشهای تدریس دانشگاهی است که این موضوع گواهی بر سطح علمی دانشگاههای این کشور میباشد.
کانادا
و امّا تحصیل در کانادا؛ اپلای در دانشگاههای کانادا برای دانشجویان از سر تا سر دنیا، یک هدف مهم محسوب میشود. تقریبا همهی دانشگاههای این کشور دارای رتبهی جهانی بالا هستند و میتوان گفت، قویترین سیستم آموزش را دارند. در عین حال علی رغم کیفیت بالا و امکانات بسیار کاربردی دانشگاهها، شهریههای دور از ذهن و عجیب ندارند. یک فاکتور مهم که تحصیل در کانادا را جذابتر میکند، این است که به گزارش OCED، دانشجویان بین المللی این کشور سهم زیادی در بالا نگه داشتن سطح علمی دانشگاهها دارند و این به آن معناست که دانشجویان بین المللی دچار تبعیض نمیشوند و درست به اندازهی دانشجویان کانادایی امکان رشد و پیشرفت دارند.
نظام آموزشی کانادا
نظام آموزشی کانادا از نظر ساختاری شباهت فراوانی به ایران دارد اما یک سری تفاوتهای جزئی نیز دارد. به این صورت که با دوره پیش دبستانی آغاز میشود و جز دو ایالت در سایر مناطق، اختیاری است. دوره دبستان 6 سال طول میکشد و بعد از آن وارد راهنمایی (2 ساله) و دبیرستان ( 4 ساله) میشوند. البته تعداد سالهایی که در پرانتز ذکر شد به ایالت هم بستگی دارد مثلا در ایالت کبک، دانش آموزان پس از گذراندن سال 11ام، وارد دورهی دو ساله پیش دانشگاهی میشوند.
پس از اخذ دیپلم، کسانی که قصد ادامه تحصیل دارند وارد کالج یا دانشگاه میشوند که در ادامه به مقاطع مختلف آن اشاره کرده ایم.
مقاطع تحصیلی مختلف در کانادا
شما میتوانید در هر مقطعی از تحصیلات، برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنید اما برخی آسانتر و کم هزینه تر و برخی گرانتر و پیچیدهتر هستند. در این بخش سعی کردیم تمامی مراحلی که میتوانید برای اپلای تحصیلی در آنها اقدام کنیم را توضیح دهیم.
دوره کالج
این دوره، کمی از فضای آکادمیک فاصله داشته و بیشتر برای ورود به بازار کار و تقویت مهارتهای گوناگون مناسب است. برای گذراندن این دوره، ارائهی رزومهی تحصیلی و مدرک زبان الزامی است امّا اپلای برای این مقطع تحصیلی به علت ریسک عدم پذیرش بالا، شاید بهترین روش مهاجرت تحصیلی به کانادا نباشد.
پری مستر یا دورهی مقدماتی لیسانس
این دوره با عنوان آماده سازی علمی فعالیت میکند و مناسب افرادیست که از لحاظ سطح علمی و زبان، موفق به اخذ پذیرش دانشگاه برای دوران لیسانس یا فوق لیسانس نشدهاند.
دوره لیسانس
تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا، تنها نیاز به مدرک پیشدانشگاهی دارد. مزیت این مقطع آن است که میتوانید با میانگین درآمد ?? دلار روزانه، کار دانشجویی داشته باشید. لازم به ذکر است که امکان اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع لیسانس، نزدیک به صفر است.
دوره فوق لیسانس
مهاجرت تحصیلی به کانادا در این مقطع تحصیلی بسیار رایجتر از مقطع لیسانس است. تفاوت دورهی فوق لیسانس در کانادا با ایران، در روشهای متفاوت گذراندن آن است. به طوریکه شما میتوانید جدای از حالت ترکیبی مرسوم در ایران، تنها با ارائهی ریسرچ و پروژه و یا فقط با گذراندن واحدهای درسی، مقطع فوق لیسانس را بگذرانید. برای اپلای، به آیلتس حداقل ? و معدل لیسانس ?? نیاز خواهید داشت.
دورهی دکترا
اکثر دانشجویان ایرانی برای مهاجرت تحصیلی، در مقطع دکترا اقدام میکنند. چرا که گرفتن فاند و کمک هزینهی تحصیلی در این دوره راحتتر از مقاطع پایینتر است. جهت اپلای برای دوره دکترا، باید جدای از آیلتس ?.? و معدل بالای ?? لیسانس و فوق لیسانس، یک رزومهی علمی-پژوهشی قابل قبول نیز داشته باشید.
شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا
شرایط مختلفی میتوانند امکان پذیرش شما در دانشگاههای کانادا را کم یا زیاد کنند که در ادامه به شرح برخی از این موارد میپردازیم.
شرایط سنی
شرط سنی تحصیل در مقاطع مختلف متفاوت است؛ مثلا در مقطع کارشناسی سن خاصی تعیین نشده اما اگر اختلاف زمانی زیادی از آخرین مدرک تحصیلی شما تا روز اپلای وجود داشته باشد، باید توجیه و توضیح قانع کنندهای در این باره ارائه دهید. اگر برای ارشد قصد اپلای دارید، نباید از فارغ التحصیلیتان بیش از ? سال گذشته باشد و در نهایت برای دکترا، محدودیت سنی وجود ندارد.
سطح زبان
همانگونه که گفته شد برای تحصیل در مقطع کارشناسی نیازی به مدرو آیلتس نیست اما برای ارشد و دکترا باید آیلتس حداقل ? داشته باشید. برای برخی رشتهها در برخی دانشگاهها هم نیاز به تسلط بر زبان فرانسوی دارید.
شرط تمکن مالی
برای اپلای تحصیلی کانادا، باید هزینهی یک سال زندگی که حدود ?? هزار دلار است را در حساب خود داشته باشید. البته این مبلغ کافی نیست و از آنجایی که ایران از کشورهای پرریسک محسوب میشود، گردش مالی و دیگر مدارک شما نیز توسط سفارت مورد بررسی قرار میگیرد تا اطمینان حاصل شود که توانایی اقتصادی برای تمکن مالی خود و همراهتان را دارید.
اخذ تاییدیه
برای اقدام به مهاجرت تحصیلی به کانادا، باید از یک دانشگاه معتبر تاییدیه بگیریر. از طرفی پیش از اقامت موقت، باید تعهد بدهید که پس از اتمام تحصیل، این کشور را ترک خواهید کرد.
شرایط بورسیه تحصیلی در کانادا
از آنجایی که هزینههای تحصیل و زندگی در کانادا بسیار بالاست، اکثر افراد در وهلهی اول به دنبال کسب بورسیه هستند البته فاند تحصیلی به هر کسی تعلق نمیگیرد و در هر مقطع دانشگاهی، شرایط خاصی دارد؛
گرفتن بورسیه تحصیلی در کانادا برای لیسانس، در ابتدای امر غیرممکن است و در بهترین حالت، بهتر است به کانادا مهاجرت تحصیلی کرده و بعد از دو الی سه ترم متوالی با ارائهی نمرات بالا، دانشگاه را برای بورسیه، متقاعد کنید.
تحصیل رایگان در کانادا برای فوق لیسانس، با ارائهی رزومهی تحصیلی قوی ممکن است و البته این بورسیه در قبال فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی که برای دانشگاه انجام میدهید به شما اعطا میگردد.
در مقطع دکترا هم شرایط با مقطع قبلی یکسان است اما فعالیتی که باید در قبال بورسیه شدن انجام دهید تدریس به عنوان استادیار (TA) در دانشگاهست. هر چه مقطع بالاتر باشد، مبلغ فاندی که برای بورسیه شدن به شما تعلق میگیرد بالاتر است.
رشتههای پرطرفدار کانادا
هر دانشگاه و کشوری، در یک سری رشتههای تحصیلی پیشرو و زبانزد است و نیا بازارکار به آنها گستردهتر میباشد. در کانادا به ترتیب رشتههای زیر از محبوبیت و اعتبار بیشتری برخوردارند؛
- علوم مدیریتی
- مهندسی نفت و شیمی
- اقتصاد
- روانشناسی
- زمین شناسی
- مهندسی نرم افزار
- مدیریت کسب و کار
- پزشکی و داروسازی
- مهندسی عمران
- مهندسی مکانیک
هزینهی تحصیل در کانادا
قبل از اپلای تحصیلی کانادا، بهتر است اطلاعات مناسبی دربارهی شهریهی دانشگاههای کانادا به دست آورید. دانشگاههای کانادا به نسبت سطح علمی و امکاناتی که دارند، شهریهی معقولتری در مقایسه با آمریکا و انگلستان دریافت میکنند.هزینهی تحصیل در کانادا، به استان، دانشگاه و رشتهی تحصیلی بستگی دارد؛ اطلاعات جدول ذیل تنها به صورت میانگین و تقریبی مطرح شده است:
|
||
مقطع تحصیلی |
حداقل شهریه |
حداکثر شهریه |
لیسانس |
22000$ |
66000$ |
فوق لیسانس |
9000$ |
63000$ |
از آن جایی که شهریهی مقطع دکترا فرد به فرد متفاوت است و اختلاف زیادی را شامل میشود، نمیتوان به راحتی برای آن سقف و کفی تعیین کرد.
هزینههای زندگی در کانادا
همانطور که میدانید، کانادا کشوری گران شناخته شده که هزینههای روزمرهی آن بالاست. همین مسئله ممکن است باعث نگرانی شما برای مخارج دوران دانشجویی شود. جدول زیر به شما کمک میکند تا بتوانید هزینههای ماهیانه دانشجویی در کانادا را برای خود تخمین بزنید.
|
|
عنوان |
هزینه حدودی |
اجاره ماهیانه آپارتمان تک خواب |
915$ |
خوراک روزمره |
280$ |
حمل و نقل |
88$ |
بیمه درمان |
40$ |
کتاب و جزوه |
35$ |
تفریحات |
60$ |
میانگین درآمد به تفکیک شغل در کانادا
علی رغم مواردی که در ? تیتر قبلی به آن اشاره شد، لازم است بدانید که درآمد مشاغل مختلف در کانادا بالاست و در اکثر مواقع کفاف یک زندگی با امکانات عالی را میدهد.
در رابطه با درآمد کار دانشجویی لازم به ذکر است که به عنوان دانشجو تنها اجازهی ?? ساعت کار کردن را دارید که کار کردن خارج از حوزهی دانشگاه، نیازمند شرایط خاصی است؛ حقوق کار ساعتی دانشجویان بین ?? الی ?? دلار است. در ضمن co op یا همان دوره کارآموزی برای دانشجویان کانادا شامل دریافت حقوق میشود.
Source: golchin-immigration.com
۱۲:۳۲
- ۴۶ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر