علائم خرابی پمپ بنزین خودرو کدامند؟
پمپ بنزین چیست؟
سوخت خودروهای بنزینی درون باک خودرو نگهداری میشود. حال این سوخت توسط پمپ بنزین خودرو به موتور خودرو رسیده و سبب حرکت موتور میشود. به دیگر بیان سوخت توسط پمپ بنزین به موتور میرسد. پمپ بنزین داخل مخزن سوخت جای گرفته است. علت جای گیری این قطعه درون باک سوخت، تماس مستقیم آن با سوخت، خنک شدن پمپ بنزین و کاهش نویز پمپ بنزین میباشد. شایان توجه است که در برخی خودروها این قطعه درون باک قرار نگرفته و بر روی بلوک سیلندر یا در مسیر بنزین قرار گرفته است.
اجزای پمپ بنزین خودرو
تمامی پمپهای بنزین خودرو شامل قطعات زیر میباشند:
فنر
کانکتور
صفحه تکیه گاه
فیلتر سوخت
فیلتر بنزین
رگولاتور فشار
لوله برگشت سوخت
لوله خروجی سوخت
شلنگ لوله برگشتی
شلنگ لوله خارجی
لوله برگشت از رگولاتور
سوکتهای اتصالی برق
گیج سوخت داخلی باک
اجزای پمپ بنزین خودرو
وظایف پمپ بنزین خودرو
این قطعهی مهم و ضروری وظایف زیر را عهده دار است:
ایجاد فشار در جریان سوخت خودرو
فیلتر کردن سوخت خودرو
انتقال سوخت خودرو
بدین رو سوخت را بایستی با فشار بالا به سمت موتور ارسال کند. در صورتی که فشار بالایی برای انتقال سوخت وجود نداشته باشد، فرایند پاشش و تزریق به درون سیلندرها و در ادامه احتراق به خوبی انجام نمیشود. فشار لازم برای انتقال بنزین به موتور معادل 4 تا 6 بار میباشد.
انواع پمپ بنزین خودرو
بعضی خودروها دو پمپ بنزین دارند که یکی از آنها نقش ارسال بنزین و دیگری نقش فیلتر کردن و ایجاد فشار را برعهده دارند. پمپ بنزین در دو مدل موجود میباشد:
پمپ بنزین مکانیکی: پمپ بنزین مکانیکی خود به دو دستهی دینامیکی و مرکب تقسیم میشود. این پمپها دارای مشکلاتی در حین عملکرد خود میباشند. این مشکلات شامل حالت ایست پمپ و قفل گازی پمپ است.
پمپ بنزین الکتریکی: از آنجایی که خودروهای انژکتوری نیاز به فشار بیشتری دارند، از پمپ الکتریکی بهره میبرند. اجزای پمپ بنزین الکتریکی شامل فیلتر سوخت، رگولاتور فشار، صفحه تکیه گاه پمپ، لوله برگشت سوخت، لوله خروجی سوخت، لوله برگشت سوخت از رگولاتور، سوکت اتصالی جریان برق پمپ، شلنگ لوله برگشت، شلنگ لوله خروجی، فنر، فانوسی (مخزن بنزین) و مگنت (میلههای متصل به سیم پیچ) میباشد. همچنین این پمپها به دو دستهی پمپ مکشی و فشاری تقسیم میشوند.
درواقع خودروهای کاربراتوری دارای پمپ بنزین مکانیکی بوده و خودروهای انژکتوری دارای پمپ بنزین الکتریکی میباشند.
علائم خرابی پمپ بنزین خودرو
عملکرد ضعیف و نادرست پمپ بنزین خودرو به عملکرد ضعیف و نامناسب موتور خودرو منجر میشود. درنتیجه بایستی با علائم خرابی پمپ بنزین خودرو آشنا باشید:
افزایش دمای موتور
با افزایش غیرعادی دمای موتور خودرو، قطعات گوناگونی همچون پمپ بنزین دچار خرابی میشوند. پس با مشاهدهی افزایش دمای موتور و بلند شدن بخار از آن، میتوانید نتیجه بگیرید که پمپ بنزین دچار آسیب شده است.
کاهش عملکرد مناسب پدال گاز
اگر با فشار دادن پدال گاز سرعت موتور بالا نمیرود و کاهش مییابد، بدین معنی است که پدال گاز عملکردی نامناسب داشته و دچار افت عملکرد شده است. افت عملکرد گاز میتواند علل گوناگونی همچون خرابی پمپ بنزین داشته باشد. پس با کاهش عملکرد مناسب پدال گاز، میتوان انتظار پمپ بنزین معیوب را داشت.
خارج شدن صدای زیاد از پمپ بنزین
شنیدن صدای ویز ویز مانند از جانب پمپ یا قل قل از جانب باک، یکی دیگر از علائم خرابی پمپ بنزین خودرو می باشد. همچنین اگر با استارت زدن صدای پمپ بنزین را نشنیدید، میتوانید به سلامت پمپ شک کنید.
استارت دشوار
با استارت زدن، پمپ بنزین خودرو شروع به کار کردن میکند. بدین رو پمپ بنزین در معرض استهلاک بسیاری قرار گرفته است. حال با ایجاد هرگونه مشکل در پمپ بنزین، استارت زدن دشوار و سخت میشود.
کاهش قدرت موتور خودرو
با مشاهدهی فشار به موتور و کاهش قدرت آن، بایستی عملکرد پمپ بنزین را بررسی نمایید. این کاهش قدرت و افزایش فشار در سربالاییها و شتاب بالا بیشتر مشاهده میشود. درواقع در این شرایط موتور به سوخت بیشتری نیاز دارد و پمپ بنزین معیوب نمیتواند سوخت رسانی کافی داشته باشد. نتیجه آنکه با کاهش قدرت موتور مواجه میشوید.
روشن نشدن خودرو
روشن نشدن خودرو میتواند به علت خرابی پمپ بنزین صورت گرفته باشد. در این صورت پمپ بنزین سوخته است و نیاز به تعویض دارد. با خراب شدن پمپ بنزین خودرو، سوختی به موتور ارسال نشده و خودرو حرکت نمیکند و به بیان دیگر اصلا روشن نمیشود.
پرش موتور
یکی دیگر از علائم خرابی پمپ بنزین خودرو، پرش خودرو در سرعت بالا میباشد. پرش خودرو بسیار خطرناک است و سبب خارج شدن کنترل خودرو از شما میشود. این درحالی است که در سرعتهای بالا رخ میدهد و میتواند آسیبهای جدی و جبران ناپذیری را به همراه آورد.
بالا رفتن میزان مصرف سوخت
اگر مصرف سوخت به میزان قابل توجهی افزایش یابد، میتواند به علت وجود خرابی در پمپ بنزین خودرو باشد. پس بالا رفتن میزان مصرف سوخت نیز از علائم خرابی پمپ بنزین خودرو میباشد.
علت خرابی پمپ بنزین خودرو
پمپ بنزین خودرو از قطعاتی نیست که به تعویض دورهای نیاز داشته باشد. تنها در صورتی که علائم خرابی پمپ بنزین خودرو را مشاهده کردید بایستی سلامت این قطعه را بررسی نموده و در صورت نیاز آن را تعویض نمایید. از علل خرابی پمپ بنزین خودرو بایستی به موارد زیر اشاره نمود:
رانندگی کردن با سوخت کم
رانندگی با سوخت کم سبب داغ شدن و سوختن پمپ و در نتیجه خراب شدن پمپ بنزین میشود. اگر بنزین کافی درون باک وجود نداشته باشد، فیلتر پمپ بنزین به سرعت کثیف و مسدود میشود. نتیجه آنکه همیشه با حجم بالای یک چهارم باک، رانندگی کنید.
سوختن فیوز پمپ
در صورت خراب شدن فیوز پمپ، پمپ بنزین از کار خواهد افتاد. بدین رو بایستی از سلامت فیوز پمپ هر از چندگاهی اطمینان حاصل کنید. لازم به ذکر است که فیوز پمپ در جعبه فیوز خودرو قرار دارد.
بنزین بیکیفیت
استفاده از بنزین بیکیفیت و نامناسب در صورتی که باک نیز دچار فرسودگی شده باشد، سبب شده تا آلودگیهای باک به سمت پمپ جذب شوند. بدین رو پمپ بنزین خراب یا نیم سوز میشود.
منبع : https://bazar-yadaki.ir/
https://www.yelp.ca/user_details?userid=slmKOGhG6q7_cEw9ybn5Yg |
https://logopond.com/PennyReid22/profile/660036/?filter=&page= |
۰۸:۳۸
- ۳۳ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر